Led paneel 60x60 en 120x30 UGR PRO

Led paneel in 2 lichtkleuren en maten verkrijgbaar met microprismatische afscherming is lage verblinding UGR19

Professioneel UGR Paneel

Dit professionele paneel is de perfecte oplossing voor je kantoor of werkplek. Door de microprismatische afscherming kijk je niet direct in de leds en voldoe je direct aan de werkplek eisen voor verlichting. Dit paneel wordt geleverd zonder 3 polig netsnoer. Met dit paneel vervang je gemakkelijk de traditionele lichtbakken van 4 x 18 Watt of 4 x 14 Watt. De meegeleverde driver is flickerfree en heeft een instant start functie.

Ben je op zoek naar een opbouw uitvoering? Dan bestel je het opbouwframe mee als accessoire.

led paneel ugr

UGR waarde

De richtlijnen voor het visuele comfort van licht zijn vastgelegd in de norm NEN-EN 12464-1 en wordt gemeten met een UGR (Unified Glare Rating) waarde. De UGR waarde is een model die grenswaardes aangeeft voor onbehaaglijke verblinding. Des te hoger de waarde, des te hoger de kans op verblinding. De gemiddelde waarde ligt tussen de 15-30. Een lage waarde staat voor een lage verblinding. Een armatuur met een UGR beneden de 15 geeft dan ook de minste verblinding.

In de NEN-EN 12464-1 zijn voor diverse soorten ruimtes vastgelegd hoe hoog de UGR waarde mag zijn om de werkzaamheden naar behoren uit te kunnen voeren. Voorbeelden van gemiddelde UGR waarden volgens de NEN-EN 12464-1:

UGR is eigenlijk bedoeld voor de verlichting in zijn geheel en niet per afzonderlijk armatuur. Toch bieden fabrikanten een UGR-waarde per armatuur aan op basis van een referentieruimte met een gemiddelde reflectiewaarde van 0.70, 0.50, 0.20 (plafond, wanden en vloer). Op deze wijze krijgt men snel een goed inzicht of bepaalde combinaties van armaturen de juiste waarden geven voor de te verlichten ruimte.

wolken led paneel

Hoge kwaliteit licht

Het UGR Pro paneel is voorzien van hoogwaardige LED modules. Deze zitten ingebouwd in de zijkant van het frame. De CRI waarde ligt boven de 80, en metingen laten zien dat deze zelfs boven de 85 uitkomen. De CRI waarde laat zien hoe natuurgetrouw het licht is, ten opzichte van daglicht. 100 is hierbij maximaal. Met onze LED panelen haalt u een efficiënt, milieubewust artikel in huis.

Welke lichtkleur kiezen

Lichtkleur is afhankelijk van sfeer, ruimte en beleving die de ontwerper wenst toe te passen. 3000K wordt in veel gevallen gekozen in de wat meer sfeervolle ruimte, waarbij 4000K vaak wordt gekozen in de wat frissere, zakelijkere omgeving. Heeft u hier vragen over, via Lightsale kunnen wij u van dienst zijn met een uitgebreid lichtontwerp waar ook advies in lichtkleur wordt meegenomen.

1 10 97
9.4

Beoordelingen: 97

Zowel het advies als de begeleiding waren top! Kundig, vriendelijk en denken echt mee met de klant
Lees al onze KiYoh reviews
79.5