header-sticks

Aansluiten en monteren 3 fase Spanningsrails

Het verlichten van uw winkel of bedrijfspand met spanningsrails, wat zijn de voordelen en wat is de makkelijkste manier om dit te plaatsen? Wij hebben een kleine opsomming gemaakt om u op weg te helpen! Wanneer u kiest voor een 3 fase spanningsrails heeft u de mogelijkheid tot het maken van meerdere circuits binnen 1 rails, zo kunnen de spots, de hanglampen en de etalageverlichting apart geschakeld worden, en bespaart u op installatiemateriaal zoals pijp, kabel etc. Het Pro-Gear 3-fase railsysteem biedt, in combinatie met de led railverlichting, de optimale oplossing voor een efficiënte verlichting van elk interieur dat om een professionele invulling vraagt binnen de Retail, Horeca, Zorginstellingen en Bedrijfsgebouwen. De hoogwaardige 3-fase rail, voorzien van 2.5m² aders, wordt geproduceerd onder ISO9001 en ISO14000 certificering en beschikt over ENEC, UL, TUV/GS keurmerken. Het Pro-Gear 3-fase railsysteem is geschikt voor railspots met 3-Fase adaptor van alle Bekende merken.

monteren van een rails spots

Verschil tussen 1fase en 3fase spanningsrails?

Het grootste verschil is dat u dus meerdere circuits kunt gebruiken bij een 3 fase rail. De gehele rails heeft iets meer "body", er zijn meerdere hulpstukken te verkrijgen en het assortiment armaturen is vele malen groter dan bij een 1 fase spanningsrails. U kunt wel stellen dat een 3 fase spanningsrails professioneler is.

Welke armaturen gebruik ik?

Iedere situatie is anders, en vraagt om professioneel advies. Wij geven u vrijblijvend lichtadvies, u kunt bij ons in de showroom, of bij u op locatie de verschillende mogelijkheden bekijken voor de railverlichting. Daarnaast kunnen we elke hanglamp geschikt maken voor aan uw spanningsrails. Op dit moment is het zeer interessant om vooral te kijken naar de nieuwe generatie led railverlichting, wij maken graag een lichtberekening om vooraf te berekenen of dit voor u interessant is.

Monteren van spanningsrails

Een rail kun je op drie manieren bevestigen. De makkelijkste is rechtstreeks tegen het plafond of de muur. Tevens zijn er kleine montagebeugels te verkrijgen in dezelfde kleur als uw rails, (SKB-12) dit vergemakkelijkt het plaatsen. Voor een luxe uitstraling kun je ook de rail laten pendelen. Dit kan gemakkelijk met complete setjes voorzien van schroef, staalkabel en afdekkapje, zoals met de pendelset.

Het aansluiten van een spanningsrails

De armaturen op de rail moeten uiteraard stroom krijgen. Er zal dus een aansluitpunt moeten komen. Hou bij de keuze van de aansluiting rekening met waar de rails komt te hangen, of vanaf waar u de rails wilt voeden. (in het midden van de rails, of op het einde). Daarnaast moet je ook rekening houden met waar de aarding loopt in de rail. Naargelang deze links of rechts ligt, heb je een andere beginvoeding nodig. In het geval van een rechte rail maakt dit niet uit, je kunt gewoon de rails omdraaien naargelang de aansluiting.

Werk altijd aan een spanningsloze installatie!

Heeft u vragen, of komt u er niet uit? Neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag verder! Het is aan te raden om installaties ten alle tijden door een erkend installateur te laten verzorgen, volgens de laatste eisen!