Wat is Casambi, wat kan ik met Casambi en hoe werkt het?

Casambi is een nieuw protocool om verlichting mee te bedienen. Dit protocool wordt gebruikt in dimmers, zenders en ontvangers die in de "Casambi" taal draadloos met elkaar communiceren.

We kunnen van vrijwel iedere installatie een Casambi gestuurde installatie maken, zo is dit protocool ook geschikt voor het "slim" maken van oudere installaties in woningen, kantoren etc. Ook voor de nieuwe installaties is Casambi een mooie aanvulling, zo zijn er ontvangers speciaal voor het aansturen van halogeenlampen, LED lampen en zelfs voor LED strips. Iedere ontvanger is vervolgens toe te voegen in de gratis app. Deze kan op een tablet of smartphone worden geïnstalleerd.

Wat is casambi

Is bluetooth geen beperking van Casambi?

Over het Casambi netwerk wordt via Low Energy Bluetooth gecommuniceerd. Dit is stabieler dan bijvoorbeeld Wifi. Bij gebruik van meerdere ontvangers / armaturen ontstaat er een mesh netwerk. Dit is een netwerk waarbij iedere Casambi ontvanger / of zender contact heeft met andere ontvangers of zenders die hij ziet. Zo ontstaat een netwerk wat stabieler is dan een gewoon netwerk. Als er onverhoopt een verbinding tussen ontvangers of zenders wegvalt vindt het mesh netwerk altijd weer een andere weg!

Bediening van Casambi

Casambi bedienen kan op verschillende manieren. Hieronder de meest voorkomende mogelijkheden;

- De Casambi schakelaar; verschillende fabrikanten produceren reeds goed werkende schakelaars of zenders. Deze hebben we in twee verschillende uitvoeringen; ze zijn er in de kleuren wit en zwart. (Type X-Press)

- Een normale aan / uit schakelaar; Via de app op de telefoon kun je de Casambi ontvanger op de gewenste dim stand zetten. In de app wordt ingesteld dat wanneer de spanning wegvalt (door de schakelaar te bedienen) en weer terug komt (de schakelaar weer terug) de ontvanger weer inschakelt op de laatst ingestelde stand.

- Een kinetische schakelaar; Zoals de BLE-EWSDB. Deze schakelaar is zowel enkel als dubbelvoudig te verkrijgen, en heeft geen spanning of batterijen nodig. Door het indrukken ontstaat er kinetische energie, waarmee u verschillende ontvangers kunt aansturen. Het binnenwerk past ook in uw bestaande schakelmateriaal!

- Een bewegingssensor; De CBU-CEFL is een inbouw bewegingssensor met fotometrische cel. Wordt er beweging gedetecteerd in de ruimte, dan zorgt deze zender ervoor dat de ontvangers worden aangestuurd. Daarbij kunt u via de fotometrische cel instellen dat er bij bepaalde lichtopbrengsten in huis (daglicht) geen kunstlicht nodig is, of dat de verlichting gedimd kan worden.

- De Casambi app; Een andere manier om de ontvangers te bedienen is via de Casambi App, welke gratis beschikbaar is voor IOS en bij de Google Play Store. Met een tablet of smartphone met bluetooth mogelijkheid is deze te installeren en kun je de ontvangers bedienen. Ook is het systeem in te stellen met deze app, er is dus geen ingewikkelde software nodig om je Casambi domotica installatie te programmeren.

Casambi verlichting bestellen?

Neem contact met ons op via 0362600036 of onderstaand formulier, dan informeren wij u over de mogelijkheden die dit systeem met zich meebrengt. Onlangs hebben we zelfs een werkplaats en showroom uitgevoerd binnen het Casambi protocol, de eigenaar heeft hierdoor enorme vrijheid met betrekking tot het laten ontstaan van lichtscenes en timers.