hotel-low

Wat is dim to warm?

Dim2warm, Dim to Warm, Dimtone; het zijn allemaal benamingen van hetzelfde principe. Het nabootsen van het dimgedrag van een gloei- of halogeenlamp. Wanneer een gloeilamp wordt gedimd, verschuift de kleurtemperatuur van 2800K naar ongeveer 1800K. Dit effect was voor de gloei- en halogeenlampen een welkome sfeermakker; hoe warmer de lichtkleur des te prettiger en sfeervoller de ervaring werd. Met de komst van de standaard LED lichtbronnen kwam hier een eind aan.

dim to warm led verlichting

Standaard LED vergeleken met Dim2Warm

De standaard warm witte LED is in feite een diode, een led module die door een constante toevoer van stroom licht geeft. Wanneer je de stroom lager maakt, gaat de LED dus minder licht geven. Lees hier meer over dimmen. Echter blijft de kleurtemperatuur van een standaard LED dus altijd gelijk, hoe ver de spot ook wordt terug gedimd. Als u een lamp koopt met een kleurtemperatuur van 2700K warm wit, blijft deze in de meest gedimde stand dus ook warm wit.

De Dim to Warm uitvoering is echter anders. Fabrikanten lossen dit op verschillende manieren op, zo kunnen ze werken met een extra chip, een gedeelte van een chip of een extra led. In feite komt iedere oplossing op hetzelfde neer; het toevoegen van 1 extra warm witte module van 1800K, bovenop of naast de bestaande module van 2800K. Wanneer we vervolgens gaan dimmen, wordt alleen de module van 2800K gedimd. Voor ons oog lijkt het of het licht van kleur veranderd, terwijl de module van 1800K gewoon de overhand neemt

Woning sfeervol verlichten met led

Met deze dim2warm oplossing kunt u dus vanaf heden ook uw woning perfect én sfeervol verlichten. Op vol vermogen een mooie warm witte lichtkleur, en bij gedimd licht ontstaat er een zacht gloeilamp effect. Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden om uw bestaande lampen te vervangen, of om bij renovatie / nieuwbouw uw nieuwe spots te voorzien van dim to warm.


Please accept functional cookies to view this YouTube video.