magazijn verlichting lichtlijnen en advies

LED verlichting voor uw magazijn

Conform de Europese normering (NEN-EN 12464-1) dient er voldoende licht te zijn op locaties waar producten worden opgeslagen. Dit zijn gemiddelde lichtniveaus van 100 tot 150 lux. Echter wanneer we kijken naar onze menselijke capaciteiten zou het vele malen beter zijn om dit te verhogen. Hierdoor hoeven onze ogen minder inspanning te verrichten en worden we minder moe. Vaak zien we in magazijnen dat er labels op grote hoogte afgelezen moeten worden en de verlichting hier ontoereikend voor is.

De beste magazijnverlichting

Om ook uw magazijn in een werkbare locatie te veranderen zijn er een aantal spelregels die van enorm belang zijn. Opslagruimtes, loodsen en bedrijfsruimtes op de juiste manier verlichten met LED; wij zijn uw partner!

advies professionele magazijnverlichting led

Als we uitsluitend kijken naar de NEN normering gaat het vaak om het lichtniveau op een horizontaal referentievlak; bijvoorbeeld de looppaden tussen de stellingen. Maar is dit van belang wanneer we juist willen zien wat er in de stellingen opgeslagen staat? Verticale vlakken zijn hierbij net zo belangrijk en moeten een minimaal contrast hebben. Voor dit soort toepassingen hebben wij verschillende oplossingen binnen ons assortiment. Dit rekenen wij u ook erg graag voor met behulp van een professionele lichtberekening.

In deze lichtberekening houden wij naast de verticale vlakken ook rekening met de gelijkmatigheid van het licht; zodat uw ogen niet steeds opnieuw hoeven aan te passen. Dit voorkomt veel gehoorde klachten als hoofdpijn. Daarbij is ook de CRI of kleurweergave van de toegepaste armaturen van belang, door de vaak minimale toetreding van daglicht in een magazijn kunnen we met de juiste led verlichting in uw magazijn zorgen voor een optimaal resultaat.

Magazijnverlichting en verblinding

Een hoge verblindingswaarde in een magazijn is erg onprettig. Wilt u meer weten over verblinding door licht leest u dan dit artikel. Bovendien kan het ook tot onveilige situaties leiden. Vaak ontstaan dit soort situaties doordat de verkeerde verlichting wordt geadviseerd of er uitsluitend naar budget wordt gekeken. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen zodat uw magazijn ook optimaal verlicht is? Neemt u dan contact met ons op voor een uitgebreid advies.

Slimme magazijnverlichting

Tegenwoordig is slimme verlichting niet meer weg te denken op het gebied van energie neutrale magazijnruimtes of bedrijfshallen. Waar niemand aan het werk is, kan verlichting worden gedimd of uitgeschakeld. Door met slimme technieken en hoogwaardige sensoren te werken bent u ten alle tijden bedrijfszeker. Onze Casambi sensoren kunnen daarbij ook uitgevoerd worden met daglicht techniek. Hoe hoger het lichtniveau van buiten, hoe lager het energieverbruik; er is immers minder kunstlicht nodig in uw magazijn. Door meerdere sensoren in een bedrijfsruimte toe te passen kunnen we zelfs per gangpad inregelen wat het optimale lichtniveau is.

Hieronder een voorbeeld van een toepassing waarbij een hoge lichtopbrengst, en een hoge kleurweergave gewenst was in verband met het verwerken van verschillende kleuren stoffen. Bij onze calculaties en berekeningen gaan we altijd uit van de meest ideale situatie en werken we het lichtplan voor uw magazijn tot in de details uit.

Lichtplan Calculatie Magazijnverlichting

Wij zorgen ervoor dat u en uw personeel zich weer prettig voelt in de opslag. De producten worden conform het lichtplan op de juiste plek geadviseerd en kunnen door uw, of onze installateur worden opgehangen.

LEDToppers uit ons assortiment!